Penc község weblapja

...mert a nyitottság számít

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Iskolai hírek

Karácsony az iskolában

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is, mint minden évben gyönyörű műsorral örvendeztették meg az iskola tanulói társaikat és a szüleiket. Az ötödik osztályosok az adventi gyertyagyújtásról énekeltek és szavaltak, majd ezt követte a másodikosok zenés összeállítása. A furulyaszakkörösök is külön megleptek mindenkit az ünnepi alkalomra összeállított zenéjükkel, majd az elsősök fokozták a hangulatot rénszarvasos táncukkal. A harmadikosok szavaltak, a magyar szakkörösök pedig a Didergő király című mesejátékot adták elő. A programot a diákok közös éneke zárta.

Sok ajándék került a karácsonyfa alá. Az intézmény vezetője, Jilkné Ferencz Edit külön köszönetet mondott a Váci Tankerületi Központnak a tíz asztali számítógépért, a hat laptopért, és a három kivetítőért. A Diák Sportszövetség és a Kézilabda Szövetséglabdákat ajándékozott a diákoknak. A diákönkormányzat és az alapítvány hangfallal és hangszóróval járult hozzá az iskola működéséhez, a szülői munkaközösség pedig a jövőre tervezett kirándulásokhoz nyújt segítséget.

Fénykép és szöveg:
Czibere Krisztina

 

Karácsonyi készülődés az iskolában

E-mail Nyomtatás PDF

Nagy nyüzsgés fogadta az iskolába érkezőket ezen a napon. A diákok osztályról osztályra vándoroltak, de szó sem esett tanulásról. felelésről. Annál nagyobb lelkesedéssel készítette el minden gyermek a karácsonyi ajándéknak, vagy dísznek szánt kézműves termékeik. Fúrtak, faragtak, ragasztottak, vágtak mindaddig, míg egy sor saját kezűleg gyártott „kinccsel” nem rendelkeztek. A bátrabbak még a mézeskalács készítés fortélyait is megpróbálhatták. Mindenki – tanár és diák - jól érezte magát, s ez abból is kitűnt, hogy ma senki sem igyekezett hazafelé. Képes összeállításunk a vidám forgatag egy-egy pillanatát örökítette meg.

Fénykép és szöveg:
Czibere Krisztina

 

Gyermeknap az iskolában

E-mail Nyomtatás PDF

Gyereknap az iskolában A gyermeknapot a világ számos országában megünneplik. Magyarországon május utolsó vasárnapján tartják. Május 27-én reggel a Cserhátliget általános iskolában egy szórakoztató vetélkedő vette kezdetét e jeles nap alkalmából. A szülői munkaközösség jóvoltából a gyerekek finom jégkrémet és túrórudit falatozhattak a játék során. Képeink jól tükrözik a gyermekek elszántságát és jókedvét! Fotó: Farkas Henrietta, Jónás Renáta

Gyermeknap az iskolában - 2016.05.27.

 

Ismét szól az iskolacsengő

E-mail Nyomtatás PDF

Ha valaki szeptember első napján a penci iskola felé járt, arra lehetett figyelmes, hogy annak udvara felett egy nagy csapat fecske körözött. Gyakorta sorakoznak ilyentájt a villanydróton. Fecskeiskola – szokták róluk mondani. Készülődnek ők is a nagy útra, hogy aztán hagyományosan Kisasszony napján (szeptember 8-án) nekivágjanak vándorlásuknak.

Nyolc óra után aztán mintegy varázsütésre elillantak a fecskék, s abban pillanatban megindult a nebulók áradata az iskolába. Vége a vakációnak. Sokan várták már közülük, hogy újra találkozhassanak iskolatársaikkal, s persze bizonyára olyan is akadt közülük, kik – ha tehették volna – még nyújtanák a nyári szünetet.

Az óvodásokat óvónőik kísérték át az első napon. Volt ki kicsit megszeppenve lépet be a nagykapun, s szemével szüleit kereste.

A tanévnyitó szép versekkel, dalokkal vált ünnepélyesebbé, s igazgatónő is köszöntötte a diákokat. Elmondta, hogy kilenc új diák is érkezett az iskolába, így a tanulólétszám 144-re növekedett.

{gallery}https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113812481833249782742/albumid/6191311404919205009{/gallery}

 

Gyermeknap az iskolában

E-mail Nyomtatás PDF

{gallery}https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113812481833249782742/albumid/6157528367861604369{/gallery}

A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. Törökországból ered. Magyarországon 1931-től ünneplik május utolsó vasárnapján.

A penci iskola hagyományai szerint a vidám programot minden évben az intézmény hatodikos osztálya szervezi. Az idei ünnepségre is nagy lelkesedéssel készültek a diákok Szádoczki Bálint tanár úr vezetésével. A tanulóknak egy hét állomásból álló akadálypályát kellet teljesíteniük. Minden helyszínen valamiféle különleges feladat várt rájuk. Próbára tehették ügyességüket, de logikai készségüknek is jutott szerep. A jó hangulatú délelőtt képeiből válogattunk az alábbi fotó-összeállítás során.

Fotó: Zércziné Krcsik Edina

   

Az iskolások karácsonyi ünnepe

E-mail Nyomtatás PDF
   

Zsúfolásig telt a kultúrház nagyterme. Köszönhetően annak, hogy a szülők közül is igen sokan – aki csak tehette – eljött, hogy megnézze az iskolások karácsonyi műsorát. Látnivaló pedig akadt bőven. A fellépők igencsak gazdag műsort adtak.
Jilkné Ferencz Edit igazgatónő köszöntője után sorra következtek a színpadi produkciók. Dalok, táncok, versek és zeneszó. Halhattunk angol és német karácsonyi énekeket, felléptek a „szlovákos" gyerekek, az énekkar és a furulyaszakkör tagjai. Az ötödikesek egy karácsonyi történetet adtak elő, a három királyok Betlehembe vezető útjáról.
A karácsony úgy teljes, ha ajándékok is vannak a feldíszített fenyőfa alatt. S hogy így legyen ezen az ünnepen is, arról is gondoskodtak. Az önkormányzat társasjátékokkal, az iskolai alapítvány DVD-filmekkel, a szülői munkaközösség sporteszközökkel ajándékozta meg az iskolásokat.
A előadásról készült képek megtekinthetőek itt.

Végh József

 

 

Összefoglaló az osztálytalálkozóról

E-mail Nyomtatás PDF

A találkozón részt vett tizenegy fő volt diák, Zombor István (osztályfőnök) és felesége Körmendi Gizella (matematikát tanított). Három fő távol maradt, három fő pedig meghalt.

Bővebben...
 

Osztálytalálkozó

E-mail Nyomtatás PDF

Néha eszembe jut ifjú diák múltunk,
Ahogy a penci főutcán kutyagoltunk
Ki-ki alsópencről a csővári sorról
Vagy éppen cintorinkáról.


Bővebben...
 

Adjunk a penci iskolának méltó nevet

E-mail Nyomtatás PDF

Van Pencen egy iskola, amely korábban kastély volt és a régi tulajdonos neve Rácz,
Az iskolának ma sincs neve, bár kikerült innen sok tehetséges lány és sok tehetséges srác.

Bővebben...
 

Osztálytalálkozó - 2009

E-mail Nyomtatás PDF
Feltöltésre kerültek az 1956/57 -es évfolyam osztálytalálkozójának képei. A képek megtekinthetők itt.
 

Az iskola éves programja - 2008/2009

E-mail Nyomtatás PDF
Az általános iskola Il.félévre tervezett programjai.

 

Bővebben...