Penc község weblapja

...mert a nyitottság számít

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Hírek

Képek a katolikus bálról

E-mail Nyomtatás PDF

Képek a penci katolikus bálról - 2016.01.30.

Sok éves hagyománya van annak, hogy a farsangi időszakban egy bált szervez Penc Község Római Katolikus Egyházközsége. A közelmúltban lezajlott jeles eseményről sokan úgy fogalmaztak, hogy ez volt az eddigiek legsikeresebbike. Mert bizony igen sokan fogadták el a meghívást. Jöttek szép számmal Vácról, Keszegről és Csővárról is. Mintegy háromszázhúszan használták ki az alkalmat, hogy ellátogassanak a farsangi mulatságra, a település egyik legrangosabb társasági rendezvényére. A jelenlévők nem is csalatkoztak a programban, hiszen látnivaló is volt bőven. Gondoskodott erről a bálra meghívott Bon Bon Együttes is. Hangulatos, igényes rockzenéjüket sokan megtapsolták. Az együttes tagjai Szolnoki Péter és Török Tamás 1995 óta szórakoztatja közönségét. Műsoruk után aztán mindenki táncolhatott kedvére.

A bál bevétele az egyházközség céljait szolgálta, de – mint azt a rendezvény főszervezője, Szabó Mihály káplán úr megfogalmazta – nem is anyagiak voltak a bál szervezésének fő indokai. Sokkal inkább az, hogy a hívek összefogjanak, s a hit erejét megtapasztalhassák az összefogásban, az emberi kapcsolatokban is. Sikeres rendezvényt könyvelhettek el maguknak a szervezők. Ehhez azonban a legszélesebb összefogásra volt szükség. Mintegy negyvenen-ötvenen szorgoskodtak a program előkészítése során és sok támogatást kaptak Penc Község Önkormányzatától is.

Fotó: Balázsovicsné Turi Angelika

 

Farsang az iskolában

E-mail Nyomtatás PDF

Képösszeállítás a penci iskola farsangi báljáról. 2016.02.01.

A farsang a tavaszvárás ősi örömünnepe. A nagy evésekkel, ivásokkal a természetet is hasonló bőségre kívánták késztetni. A magyar farsangi szokások a középkorban honosodtak meg. A farsang német eredetű szó, mely magyar elnevezésként a 15. században tűnt fel.

A penci iskolások is nagyon várták a farsangot, hiszen hagyományosan ekkor rendezik meg jelmezes mulatságukat. A bál egyik leglátványosabb eleme a nyitótánc volt, melyet a hagyomány szerint nyolcadik osztályosok táncoltak.

Sokan várták az apróságok menetét. Sok-sok ötlet, színes, büszkén viselt jelmez, s a verseny izgalma jellemezte a felvonulást. A további program során sem unatkozhatott senki. Gyűltek a finomságok a sütemény-versenyre, sok nyereménnyel kecsegtetett a tombola és sokáig szólt a fülbemászó zene. Képösszeállításunk a mulatság hangulatát idézik.

Fotó: Zércziné Krcsik Edina

 

Meghívó testületi ülésre

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó a penci képviselő-testület soron következő testületi ülésére - 2016.01.26.

   

A hónap műtárgya - A Vay-Muslay család levelesládája

E-mail Nyomtatás PDF

A levelesládaA falu a XVIII. század első felében a vajai Vay-család birtoka. Sorozatunkban a „Rákóczi asztala" címet viselő írásban már szóltunk erről. Vay Ádám kuruc generális hasonló nevezetű fia visszatért a katolikus hitre, ezzel ismét változott a falu élete. (korábban ugyanis Csuda-család vált ki a földesurak sorából azzal, hogy 1595-ben áttért a református hitre. Ez a tény új arculatot adott a településnek, mivel a jobbágyok kötelesek voltak földesuruk hitét követni.)

A teljes cikk megtekinthető itt.

 

Hiredetmény

E-mail Nyomtatás PDF

Hirdetmény A Pest Megyei Területi Választási Bizottság kitűzte a Pest Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzati képviselők időközi választását. - 2016.01.15.

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Felhívás a magánfőzés szabályainak 2016. január 1-jét követő változásairól - Kosd - 2016.01.07.

Bővebben...
   

Iskolások karácsonya

E-mail Nyomtatás PDF

Az év utolsó tanítási napja hagyományosan az ünnep jegyében telik el a penci Cserhátliget Általános Iskolában. Hosszúhetek óta készültek a nebulók az ünnepi műsorral. Minden évben az alsó tagozatosok mutatják be dalaikat, táncaikat, de az idén a felsősök néhány osztálya is vállalkozott arra, hogy produkciójukkal gazdagítsák az ünnepi délelőttöt.

A műsor során jó néhány meglepetésnek is tapsolhatott az iskola sportcsarnokába szép számmal összegyűlt közönség. Ilyen volt az az iskola nemrég alakult hipp-hopp csoportjának tánca, a furulyások kiváló játéka, a szép betlehemes jelenet és az ötödik osztályosok harangjátéka. Az ünnepség egy meglepetés-programmal zárult. Az intézmény pedagógusai köszöntötték szép karácsonyi dallamokkal a jelenlévőket. Őszintén reméljük, hogy hallhatjuk még az éneküket a későbbiek során is.

A penci iskolások karácsonyi ünnepélye - 2015.12.18.

 

Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése

E-mail Nyomtatás PDF

Sok évre visszanyúló hagyomány immár az is, hogy a karácsony előtti szombaton meghívást kapnak a hetven éven felüli nyugdíjasok a kultúrházba egy bensőséges ünnepségre. Így volt ez elmúlt év végén is.

Már előző napon szorgoskodtak Jónás Róbert képviselő vezetésével azok, akik feldolgozták a Petrovicz Sámuel által felajánlott disznót, s előkészítették az alapanyagokat a másnapi főzéshez. Rajta kívül még Lovas Zsolt és családja nyújtott támogatást a program sikeres megvalósítása érdekében.

Reggel óta szorgoskodtak az önkormányzat képviselői és segítői a kondérok körül. A terítést és a felszolgálást az önkormányzat dolgozói és a képviselő-testület tagjai vállalták magukra.

Az ünnepi műsorban Králik József polgármester köszöntője után az óvoda apróságai, az általános iskola diákjai arattak méltán megérdemelt tapsot, s felléptek összeállításukkal a Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület, valamint a Menyecskehegyi Népdalkör tagjai is. A jelenlévőket köszöntötték Penc község egyházi vezetői is. A római katolikus egyház nevében Szabó Mihály káplán atya, az evangélikus vallásúak képviseletében Czöndör István lelkész szólt a jelenlévőkhöz, a baptisták köszöntését pedig Boldizsár Attila mondta el. Megfogalmazta ünnepi gondolatait Penc község körzeti orvosa, Dr. Marton Balázs is.

Jó hangulatú est volt. Jóféle finom falatok, italok és emlékezetes színpadi produkciók és jóízű beszélgetések jellemezték.

Nyugdíjas karácsonyi köszöntő Pencen

 

Tájékozatató

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztató térítési díj befizetéséről - Penc - 2016.01.04.

 

Ünnepeltek a hagyományőrzők

E-mail Nyomtatás PDF

Nem múlhat el olyan községi ünnepség, amelyet a Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület ne gazdagítana dalaival, táncaival. Az évvége közeledtével, a lelkes, összetartó közösség egy évzáró ünnepségre hívta meg a tagjait. Az egyesület vezetőjének, Hauchné Bach Máriának a köszöntője után ez alkalomból köszönték meg Kovács Enikőnek és férjének, Kovács Benjáminnak a tánctanítást, a szép népdalokat.
A Kisiskolában lévő klubhelyiségben kissé szorosan, de annál jobb hangulatban telt el az estébe nyúló délutáni program. Nem csupán a finom ételek, és jóféle italok tették azzá. Az egyesület tagjai már jól ismerik egymást, összeszoktatta őket a sok fellépés, a sok közös élmény. A jóízű beszélgetéséket, a hangos nevetéseket, az asztalon sorakozó sok finomságot még a falon lévő Sándorfalvi Sándor képek lakodalmas résztvevői is megirigyelhették.

Ünnepeltek a penci hagyományőrzők - 2015.12.12.

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Hulladékgyűjtési rend változás Penc község területén. 2015.12.18.

 

Karácsonyi ünnep a Tarkarét Óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

Az egész december ünnepi hangulatban telt el az óvodában. Azzá tették a készülődés örömteli órái, a dal- és verstanulás alkalmai, Mikulás látogatása, a karácsonyfadíszek készítése. A csúcspont persze a karácsonyi ünnepség volt.

A Napraforgó csoport adott elő betlehemi jelentet, majd minden csoport elénekelte dalait, elmondta verseit. Még az óvoda dolgozói is készültek egy meglepetés-műsorral. Képösszeállításunkkal a hangulatos, bensőséges ünnepség legszebb pillanatait mutatjuk be.

Karácsonyi ünnep a penci Tarkarét-óvodában.

 

Mikulás az óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

Már hetek óta lázas készülődés jellemezte az óvoda életét. Izgatottan készültek a gyerekek, verseket, dalokat tanultak és sorra készültek a szebbnél-szebb rajzok is a nagyszakállúról.

Aztán megérkezett. Néhányan kissé megszeppenve méregették, de a legtöbben lelkesen énekelték a Mikulás kedvenc dalait. A jóságos öreg ezúttal virgácsot senkinek sem hozott, annál több finomságot a csomagokban. Elhozta magával a „mindentlátó" távcsövét is amely segítségével minden gyerek jócselekedetei, esetleges huncutságai messzi földről is megláthatók. Így kerülhettek be abba a csudálatos könyvbe, amelyben minden gyermek szerepel.

Fotó: Zércziné Krcsik Edina és Balázsovicsné T. Angelika

Mikulás ünnepély a penci óvodában

 

Hasznos tanácsok az ünnepekre

E-mail Nyomtatás PDF

Az advent a keresztény kultúrkör legismertebb ünnepe, amely a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól egészen karácsonyig tart. Szomorú tény azonban, hogy a leggyakoribb lakástüzek az adventi koszorúkhoz köthetők.

A karácsonyi időszak alatt sokan gyújtanak gyertyákat és mécseseket. Ezekben a napokban sem szabad megfeledkezni a leselkedő veszélyre, elsősorban a gyertya szép, de veszélyes lángjáról.

Helytelen használatuk a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. Ennek veszélyeire hívja fel a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a lakosság figyelmét. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis nem kellő körültekintéssel használják a gyertyákat és a mécseseket.

Az ilyen tűzesetek kiváltó oka a legtöbbször az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a keletkező lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. A lakástüzek, illetve az azokból következő tragédiák elkerülhetőek a gyertyák, mécsesek helyének körültekintő megválasztásával.

Bővebben...
 

A fűtés is lehet veszélyes

E-mail Nyomtatás PDF

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülék nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása. Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket.

A nem rendeltetésszerű használat következtében jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, de nem ritka a fizikai robbanás sem. Nagyobb eséllyel rakódik le káros anyag az olyan égéstermék-elvezető rendszerben, amelyben hulladékot vagy más, nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek, az elzáródott kéményből pedig a káros anyagok visszaáramolhatnak. Ezek a veszélyforrások a megfelelő használattal teljesen kiküszöbölhetőek!

Bővebben...
 

Jegyzőkönyv

E-mail Nyomtatás PDF
paragrafus

Letölthető a 2015.11.30-i (rendes képviselő-testületi ülés) és a 2015.11.30-i (közmeghallgatás) jegyzőkönyve.

Az összes jegyzőkönyv megtekinthető itt.

 

Közérdekű közlemény

E-mail Nyomtatás PDF

Közérdekű közlemény a penci zöldhulladék elszállításáról - 2015.12.03.

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztatás térítési díj befizetésről - Penc - 2015.12.02.

 

Rendelet

E-mail Nyomtatás PDF

Letölthető a 8/2015.(XI.30.) számú rendelet
(Penc község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015.(XI.10.) számú önkormányzati rendelete a települési adóról).

A hatályos rendeletek letölthetők innen.

 

A penci határszilfa a televízióban

E-mail Nyomtatás PDF

A Növényi stratégiák c. filmet december 9-én 17.35-kor vetíti a Duna Word.

Ismétlés másnap, 10-én reggel 7.40-kor.
Az 52 perces természetfilmben néhány perces részben szerepel a penci évszázados határszilfa is.
Gyártó: Cuttingroom Bt.

hatarszilfaEgy alapos fűnyírás után a kertész megkönnyebbülten felsóhajt. Végre eltűnnek a gyepben megbújó pongyola pitypangok sárgálló foltjai, és újra gyönyörködhetünk az összefüggő, hibátlan zöld pázsitban. Ha ez a történet folytatódna, az említett kertész másnap reggel bizony nagyon elszomorodna. A pitypangok ugyanis nem adják fel egykönnyen: Új virágot nevelnek, ezúttal azonban szinte szár nélkül, a talaj-közelében meglapulva. Ezt a jelenséget sokan ismerik, azonban csak néhányukat tölti el az a botanikusokra, növénybiológusokra jellemző, őszinte ámulat, amely arra sarkallja az embert, hogy ezeknek a dolgoknak a végére járjon. Az ismeret, hogy hogyan élnek a növények, az átlagembernél megreked egy ponton: Locsolni kell őket, és akkor megnőnek. Csakhogy a növények nem passzívan vegetáló lények. Megjegyzik a múlt eseményeit, megtervezik jövőjüket, és kíméletlenül saját érdekeiket tartják "szem" előtt. „Agyafúrt taktikáik" vannak, amelyeket csak most kezdünk igazán felfedezni. És valljuk be, kinek jutna eszébe, hogy az a jelentéktelen kis saspáfrány-bokor, ami mellett elhaladunk egy tavaszi sétánk alkalmával, egyidős lehet a magyar honfoglalással?

 

Rendőrségi toborzó

E-mail Nyomtatás PDF

Rendőrségi toborzó - 2015.11.26.

   

Jegyzőkönyv

E-mail Nyomtatás PDF
paragrafus

Letölthető a 2015.10.05-i (rendes), a 2015.10.26-i (rendes) és a 2015.11.10-i (rendes) testületi ülés jegyzőkönyve.

Az összes jegyzőkönyv megtekinthető itt.

 

Rendelet

E-mail Nyomtatás PDF

Letölthető a 7/2015.(XI.10.) számú rendelet
(Penc község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015.(XI.10.) számú önkormányzati rendelete a szociálsi célú tűzifa támogatás szabályairól).

A hatályos rendeletek letölthetők innen.

 

Meghívó közmeghallgatásra

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó a 2015. november 30-án (hétfőn) 18 órakor kezdődő közmeghallgatásra

 

Meghívó testületi ülésre

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó Penc Község Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő testületi ülésére - 2015.11.30.

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztatás a térítési díj befizetésről. 2015.11.24.

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztató az "Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására" eredménytelen pályázásáról

 

Meghívó testületi ülésre

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó testületi ülésre - Penc - 2015.11.10.

 

Megemlékezés nemzeti ünnepünkön

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1956-os forradalomra emlékező ünnepség az idén a művelődési házban indult. A Cserhátliget Általános Iskola diákjai ugyanis egy olyan műsor-összeállítással készültek, melyhez képeket, filmrészleteket is vetítettek a háttérben. A műsort hagyományosan az iskola hetedik osztályos diákjai adják elő. Az idei programot Szádóczki Bálint tanár úr állította össze és tanította be. A himnusz után Végh József, a múzeum vezetője méltatta a forradalom máig érő jelentőségét, a Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület pedig dalokkal és verssel tette ünnepélyesebbé a programot.

A sorozat a múzeumkertben folytatódott a forradalom emlékezetére állított kopjafa megkoszorúzásával. Hosszú évre visszanyúló hagyomány immár Pencen, hogy az 1956-ra való emlékezés a világháborúk hőseinek, az elmúlt év során felújított emlékművénél fejeződik be. A két világégés penci hőseire és áldozataira emlékezve helyeztük el koszorúinkat.
Képeink az iskolai és a községi ünnepségen készültek.

V.J.
Fotó: Zércziné Krcsik Edina

Október 23-i megemlékezés Pencen

 

Felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

Magyar Kémény felhívása Pencen - 2015.10.22.

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó az 1956-os forradalom emlékezetét idéző koszorúzási ünnepségre.

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó 2015. október 10-én az új sportöltöző átadására

 

Pályázat - Bursa Hungarica 2016

E-mail Nyomtatás PDF

Bursa Hungarica
pályázat

Tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy a penci Önkormányzat a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve 2016. évre kiírta az

„A" típusú Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan

és a

„B" típusú Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

A részletes pályázati kiírás a Hivatalban, illetve www.penc.hu honlapon olvasható.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:
2015. november 09.

Penc, 2015. október 05.

"A" pályázati kiírás letölthető innen.
"B" pályázati kiírás letölthető innen.

 

Tájékoztató térítési díj befizetéséről

E-mail Nyomtatás PDF

tajekoztato-teritesi-dij-befizeteserol-penc-20151005

 

Álláshirdetés

E-mail Nyomtatás PDF

A Zollner Kft. új projekthez munkavállalókat keres. 2015.09.29.

 

Ebzárlat és legeltetési tilalom

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztató az ebzárlatról és a legeltetési tilalomról - 20150925

Bővebben...
 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó Leader fórumra - 2015.10.07. - Rád

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó a penci szüreti mulatságra - 2015.09.26

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztató a térítési díj befizetéséről - Penc - 2015.09.21.

   

Szeptemberi programok

E-mail Nyomtatás PDF

szeptemberi-programok-madach-vac-20150907-1

Bővebben...
 

Falunap 2015

E-mail Nyomtatás PDF

Még Szent Istvánnak az elmúlt évben felavatott szobra is elégedetten nyugtázta, hogy ez évben az időjárás kegyes volt hozzánk, s így nem szorultunk be a tornacsarnok falai közé.

A Kisiskola parkja ideális helyszínnek bizonyult. Kora délután egy bábszínházi előadás várta a gyermekeket. A Pencen már nem ismeretlen MASZK Bábszínház mutatta be a Furfangos csodadoktorok című darabot. Az ünnepség hivatalos részére megtelt az új színpad előtti nézőtér. A megjelenteket Králik József polgármester köszöntötte, majd Harrach Péter országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet Szent István ünnepén. Az evangélikus egyház új lelkésze, Czöndör István mondott köszöntőt, majd Szabó Mihály káplán úr szentelte meg az új kenyeret.

Tovább...>>>

Bővebben...
 

A hónap műtárgya -A csizmaványológép

E-mail Nyomtatás PDF

A ványológépA ványolás az az eljárás, amelynek segítségével a bőrcsizma szárát a csizmadiák a láb formájára nyújtják, ill. hajlítják. A ványolásnál az oldalvarrott csizma szárának benedvesített elejét a láb formájú ványoló deszkán hergelő nevű szerszámmal igazítják a megfelelő alakúra és faszögekkel rögzítik, hogy a láb formáját minél pontosabban megközelítse, a szár torki részét elöl 3–7 ráncba szedik. A századforduló körül divatba jövő hátulvarrott csizmák szára egyetlen nagy darab bőrből készült, amit már sokkal nehezebben lehetett a kívánt formára nyújtani. Ezért szélesebb ványolódeszkákat készítettek és egyre inkább kis, kézi ványológépekkel végezték a ványolást. A gépi ványolóból kivett csizmaszárat egy ideig azonban még a korábban használt ványolódeszkára szögezték. A ványolás szó valószínűleg finnugor eredetű tőből származik, de első előfordulása bőrt ványóló értelemben csak a 17. sz. elejéről ismert.

A csizmadiamesterséggel kapcsolatban két fontos tényt kell tekintetbe venni. Az egyik az, hogy a csizmadia már nem maga készítette bőrből dolgozik (erre csak igen ritkán van példa), bőrkikészítéssel a csizmadia általában már nem foglalkozik. A kordovánt és szattyánt - egykor timsós készítésű felsőbőröket - tímár vagy tobakos készíti, vagy török import, míg a csizma egyéb felsőbőreinek, a talpbőrének készítője általában a tímár vagy a varga volt.

A teljes cikk megtekinthető itt.

 

Ismét szól az iskolacsengő

E-mail Nyomtatás PDF

Ha valaki szeptember első napján a penci iskola felé járt, arra lehetett figyelmes, hogy annak udvara felett egy nagy csapat fecske körözött. Gyakorta sorakoznak ilyentájt a villanydróton. Fecskeiskola – szokták róluk mondani. Készülődnek ők is a nagy útra, hogy aztán hagyományosan Kisasszony napján (szeptember 8-án) nekivágjanak vándorlásuknak.

Nyolc óra után aztán mintegy varázsütésre elillantak a fecskék, s abban pillanatban megindult a nebulók áradata az iskolába. Vége a vakációnak. Sokan várták már közülük, hogy újra találkozhassanak iskolatársaikkal, s persze bizonyára olyan is akadt közülük, kik – ha tehették volna – még nyújtanák a nyári szünetet.

Az óvodásokat óvónőik kísérték át az első napon. Volt ki kicsit megszeppenve lépet be a nagykapun, s szemével szüleit kereste.

A tanévnyitó szép versekkel, dalokkal vált ünnepélyesebbé, s igazgatónő is köszöntötte a diákokat. Elmondta, hogy kilenc új diák is érkezett az iskolába, így a tanulólétszám 144-re növekedett.

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó az augusztus 20-i bábszínházi előadásra Pencen.

 

Álláshirdetés

E-mail Nyomtatás PDF

Álláshirdetés hivatásos szolgálati jogviszony létesítésére

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó a Falunapi ünnepségre - 2015.08.20.

Felhívás főzőversenyre - 2015.08.20.

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

Tájékoztató térítési díjak befizetéséről - 2015.08.10.

 


1. oldal / 5