Penc község weblapja

...mert a nyitottság számít

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Hírek

Meghívó - Képviselő-testületi ülésre

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo testuleti ulesre 20170209

Mentés

 

Álláspályázat - Védőnő

E-mail Nyomtatás PDF

allaspalyazat vedono 20170131

Mentés

Mentés

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

veradas 20170125

Mentés

Mentés

 

Jegyzőkönyv

E-mail Nyomtatás PDF
paragrafus

Letölthető a 2017. január 19-i jegyzőkönyv.

Az összes jegyzőkönyv megtekinthető itt.

 

Mentés

 

Jegyzőkönyv

E-mail Nyomtatás PDF
paragrafus

Letölthető a 2016.10.10-i, a 2016.12.07-i , és a 2016.12.07-i közmeghallgatás jegyzőkönyv.

Az összes jegyzőkönyv megtekinthető itt.

 

Mentés

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

hatarozat kozsegi zarlat 20160106 1

Bővebben...
 

Nyugdíjasok karácsonya

E-mail Nyomtatás PDF

Nyugdíjasok karácsonya

Sok évre visszanyúló szép penci hagyomány immár, hogy a település önkormányzata karácsony közeledtével egy ünnepi délutánra hívja meg a falu legidősebb polgárait. Az ünnepi műsort – Králik József köszöntője után – az óvoda növendékei, az iskola tanulói és a Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület adta.
A megjelenteket, a vacsora előtt köszöntötte Dr. Varga Lajos segédpüspök úr, Boldizsár Attila a baptista egyház képviseletében és Czöndör István evangélikus lelkipásztor is.
A vacsora ez alkalommal is igen kiváló volt. Köszönhető ez elsősorban azoknak, akik már előző naptól kezdve szorgoskodtak az előkészületekkel. Az önkormányzat képviselői és dolgozói igyekeztek azon, hogy mindenki jól érezze magát és hogy finom ételekhez, italokhoz jussanak. Köszönjük Lovas Zsoltnak és Lovas Mónikának, hogy minden évben támogatják az idősek karácsonyát!

Fotó: Jónás Renáta és Végh József

   

Évzáró karácsonyi ünnepség az iskolánkban

E-mail Nyomtatás PDF

Már az előző napok is a karácsony jegyében zajlottak. Az utolsó napra már vendégeket is hívtak. Sok szülő el is jött, hogy megnézze az iskolások hagyományos karácsonyköszöntő műsorát. Az érkezők nem is csalatkoztak. A színes programban sok ének és zeneszó hallatszott, tapsolhattunk színpadi jelenetek szereplőinek, és a táncosoknak. Képes összeállításunk a sokszínű ünnepség legszebb pillanatit mutatja be.

 

Szelek Szárnyán a Tarkarét Óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

December 8-án a Tarkarét Óvodában egy zenés-mesés műsor keretén belül köszöntöttük a telet. Behunyt szemmel képzeltük el a hópihék szálingózását, mialatt egy gyönyörű karácsonyi dalt énekeltünk. Aztán a „Pacikám, paripám” kezdetű dalra felültünk a ló húzta szánra és suhantunk a szánon, majd a végén felborultunk vele. Mivel mesénkben a Mikulás szánja is felborult és zsákjának sajnos nyoma veszett, a gyerekekkel pótoltuk a zsákból hiányzó mézeskalácsokat. Mi magunk sütöttük meg őket. Páros játékunkban szántottunk, vetettünk, arattunk, csépeltünk, őröltünk, majd a sütőasztal körül együtt megsütöttük a mézest. Még a fázós medvének is vittünk belőle, aki épp téli álomra készült. Mielőtt még elaludt, tüzet rakott a barlangjában, aminél mi is ácsorogtunk és megmelegedtünk, aztán kicsit tornáztunk is mackó barátunkkal. A végén pedig eljártuk a medvetáncot, majd egy csárdást és két ugróst is táncoltunk. A „Hull a hó is, fúj a szél is” kezdetű finn népdallal búcsúztunk el és hunyt szemmel vártuk a fehér karácsony érkezését.
Nagy élmény volt számomra a közös játék és éneklés!
Szeretettel kívánok boldog ünnepet:

Szél Marietta

Az előadó a penci könyvtár meghívására érkezett az óvodába, hogy egy kis zeneszóval, énekkel örvendeztesse meg a gyerekeket.

 

Óvodában járt a Mikulás - 2016.12.06

E-mail Nyomtatás PDF

A december eleje mindig nagy izgalommal telik el az apróságok körében. Így volt ez a penci óvodában is. Dalokat, verseket tanultak, rajzok készültek a nagyszakállú fogadására. Sikerült is sok szép éneket megismerni, olyannyira, hogy volt olyan, melyet a sokat látott, hallott Mikulás sem ismert még. Pedig ismét elhozta magával azt a mindenlátó távcsövét, amellyel messze északról is megfigyelhet minden jó cselekedet és csínytevést. Szerencsére virgácsot ez alkalommal sem kellett hoznia. A dicséret, a simogatás pedig minden gyermeknek kijárt. Azzal távozott az öreg Mikulás, hogy reméli, hogy jövőre is olyan szeretettel várják majd, amilyen várakozással és örömmel jött ő maga is Pencre.

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo 70 ev feletti nyugdijasok karacsonya 20161202

Mentés

   

A hónap műtárgya - Tűzoltó fecskendő

E-mail Nyomtatás PDF

Jakus Lajos bácsi könyvéből tudjuk, hogy Pencen már 1833-ben határoztak arról, hogy szükség van tűzoltó berendezések vásárlására. A közbirtokosság ülésének jegyzőkönyvében szerepel, hogy „a Helységünknek tűz ellen való bátorsága fennmaradjon, annak következésébe közönséges akarattal vizi puskák és egyéb tűz oltó eszközök vetetődjenek és azok fel osztódjanak, minden Földesúr udvarába és kiválasztott egynehány Gazdáknál is egy légyen, hogy azon tűz erejét, mentül előbb akadáyloztassuk.”
Szükség is volt gyakorta arra, hogy ezeket az eszközöket használják. Az 1848-49-es szabadságharc után csendőrlaktanya működött a mai múzeum épületében. 1855-ben a csendőrök palacsintát sütöttek éppen, de valahogy elügyetlenkedték a dolgot, mert leégett az épület nagy része, és vele együtt tizenöt zsúptetős ház a környéken. Tűzvész volt 1899-ben, mikor egy ház esett a lángok áldozatává, s hasonló eset fordult elő 1900-ban, 1907-ben is. 1908-ban szintén leégett egy ház és a Burg is hasonló sorsra jutott tíz épület. 1931-ben tűz gyulladt ki a Vitányi-féle házban, mely akkor postaként működött, de tűzhöz riasztottak mindenkit 1935-ben és rá két évre is. 1937-ben a Malcomes kastélyhoz kellett gyors segítség, 1944 december 6-án pedig a volt katolikus iskola égett. Ezt az oroszok elől menekülő németek gyújtották föl, hogy az ott tárolt élelmiszer és hadianyag ne kerülhessen az ellenség kezére.
A Tűzoltó Egyesület 1936-ban alakult meg Pencen. Minden bizonnyal az ő tűzoltófecskendőjüket láthatjuk ma a múzeum udvarán.
A berendezés gyártója a Köhler cég volt. Mivel 1901-ben a gyárat Rausch Ferenctől (Geittner és Rausch, Budapest, X. felső vaspálya-u. 5. sz) Köhler István megvásárolta és ettől kezdve 1944-ig Köhler István fecskendő szivattyú és tűzoltó felszerelések gyára néven szerepelt. A gyártulajdonos később az Andrássy úti Schossberger féle bérpalotában lakott.
A kézi működtetésű fecskendőket felváltotta a gőzgép, majd a benzinmotoros szivattyúmeghajtás. Hazánkban az első robbanómotorral hajtott fecskendőt, amely még lóvontatású volt, a Köhler tűzoltószer gyár készítette 1901-ben Kassa részére. 1903-ban a fővárosi önkéntesek használtak a világon először gépjárműfecskendőt.
A Köhler utódok 1945-ben elhagyták Magyarországot és Németországban találtak új hazát. A gyárról csak annyit tudtak, hogy 1945-ben államosították.
A mellékelt régi fotókat Rózsa Gyöngyitől kaptuk az alábbi tájékoztatással:

Édesanyám szerint a kép kb. a 60-as években készülhetett.
A bal oldali képen balról jobbra felismert személyek:
- Németh István (Alföldi János féltestvére, jelenleg Rádon lakik)
- Rózsa József (édesapám)
- Bednár Gizella (jelenleg Bp-en lakik)
- Lestyán Mihályné Kiss Erzsébet
- Itáli József (tűzoltó parancsnok, kalapban)

A jobb oldali képen balról jobbra felismert személyek:
- a kocsi mögötti személy nem ismert
- Sluch Dániel
- Rózsa József (édesapám)
- Itáli József (tűzoltó parancsnok, kalapban)

 

Meghívó - közmeghallgatás

E-mail Nyomtatás PDF

kozmeghallgatas 20161123

Mentés

 

ELBIR - Téli veszélyek!

E-mail Nyomtatás PDF

elbir teli veszelyek 20161103 1

Bővebben...
 

Közlemény

E-mail Nyomtatás PDF

kozlemeny 20161103 1

Bővebben...
 

Október 23-i megemlékezés

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján

Az elmúlt évhez hasonlóan, ez alkalommal is a kultúrházban zajlott le a megemlékezés színpadi része. Végh Józsefnek, a múzeum vezetőjének megemlékezése után a Cserhátliget Általános Iskola diákjai kerültek sorra. Az intézmény hagyományainak megfelelően, most is a hetedik osztály tanulói adták az ünnepi műsort. A programjukat Huszti Judit tanárnő állította össze és tanította be. A rendhagyó elemekkel gazdagított műsor méltán aratott nagy sikert. Csakúgy, mint délelőtt, hiszen ekkor került sor az iskolai megemlékezésre.

A Menyecskehegyi Népdalkör az ünnep hangulatához illő dalait hozta el magával, majd az ünneplők átvonultak a múzeumkertbe, az 56-os kopjafa megkoszorúzására. Penc Község Önkormányzata, intézményei és civil szervezetek hajtották meg fejüket, koszorúik elhelyezését követően, a hősökre emlékezve.

A Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület kezdeményezése nyomán, sok éves hagyomány immár, hogy az ünnep záró momentumaként megkoszorúzzuk a világháborúk hőseinek emlékművét is. A közelmúltban felújított emlékparkban záródott tehát a megemlékezés, a koszorúk, mécsesek elhelyezésével és a Szózat dallamával.

   

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo oktobeR 23 20161013

Mentés

 

ELBIR

E-mail Nyomtatás PDF

elbir 20161007 1

Bővebben...
 

Jegyzőkönyv

E-mail Nyomtatás PDF
paragrafus

Letölthető a 2016.06.02-i, a 2016.06.03-i, a 2016.06.22-i, a 2016.07.18-i, a 2016.09.01-i, a 2016.09.16-i és a 2016.09.22-i jegyzőkönyv.

Az összes jegyzőkönyv megtekinthető itt.

 

Mentés

Mentés

Mentés

 

Pályázat - Bursa Hungarica

E-mail Nyomtatás PDF
irat A Bursa Hungarica A pályázata és B pályázata megtekinthető.

 

Mentés

Mentés

Mentés

 

Népszámlálás

E-mail Nyomtatás PDF

nepszamlalas 20160920

Mentés

 

Szüreti Mulatság Pencen

E-mail Nyomtatás PDF

Az idei év sem múlhatott el szüreti ünnep nélkül. A szép időnek, a finom ételeknek és a színvonalas fellépőknek köszönhetően nagyon jó hangulatban zajlott le az idei szüreti mulatság szeptember 24-én. A főszervező idén is a Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület volt.
A vidám fellépők és kísérőik a Szent István Parkban gyülekeztek 12 órakor, majd énekelve, táncolva vonult végig a falun a szüreti menet. Több helyen megálltak, s táncra is perdültek, valamint finom süteményekkel és borokkal kínálták a bámészkodókat. Volt ahol éppen fordítva, a felvonulókat vendégelték meg egy kis pogácsával és üdítővel. A menethez folyamatosan lehetett csatlakozni, mely végül a kisiskola parkjába érkezett az ünnepségre. A lovas kocsi Tóth Nándor vezetésével vitte bíró urat Hugyecz Gábort és bírónét Hugyecz Pápai Tímeát.
Az ünnepi előadást a penci Tarkarét Óvoda növendékei nyitották meg vidám kis műsorukkal, akiket a penci Cserhátliget Általános Iskola tanulói követtek, furulyaszóval, tánccal. A programot tovább gazdagították a fóti Cselényi Népdalkör és az Alsópetényi Dalkör. A házigazda Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület műsora is nagy sikert aratott.
Az estet végül Vadkerti Imre előadóművész - a Kormorán együttes szólóénekese - nagyszerű műsora zárta, akivel együtt tombolt és énekelt a nézőközönség. Az előadás után utcabál kerekedett a park színpadán, melyhez a zenét Jilk Lajos és Mező Géza szolgáltatta, így a résztvevők igazán jó hangulatban ünnepelték meg az idei szüretet.

Képes beszámolónkat fogadják sok szeretettel!

Farkas Henrietta

 

Szüret a Tarkarét Óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

A szüreti ünnepség Magyarországon nagyon nagy hagyománynak örvend, így Pencen is, mint számos más helyen az országban, az elmúlt hétvégén érezhették jól magukat a falubeliek és vendégeik a szüreti mulatságon.
Ez alkalom adott ötletet a penci Tarkarét Óvodának is a szüreti ünnepséghez. Az óvó nénik óvodán belül szerveztek játékos szüretet a gyerekek szórakozására. Minden óvodás hozott egy pár fürt szőlőt, amelyet aztán ledaráltak, majd lepréseltek és végül vidáman és elégedetten szürcsölték a friss szőlő nedűt. A gyerekeknek nagyon nagy élmény volt, hogy részt vehettek a munkálatokban. Kígyózott a sor, mire mindenki sorra került a darálónál, majd türelmetlenül vártak a présnél, hogy mikor folyik már a szőlőlé!
A munkálatokhoz az eszközöket és a segítséget Petrik Lajos úr biztosította, aki örömmel mutatta meg a gyerekeknek a szőlőlé elkészülésének folyamatát.
A munka előtt, közben és után volt, aki vidáman énekelte a szüreti dalokat, táncolt vagy éppen szaladgált az ovi udvarán, de volt aki végig kitartott a szőlőprés mellett.
Reméljük, még sok ilyen szép hagyományokhoz fűződő élményben lesz részük az óvodásoknak!
Képeinket fogadják sok szeretettel erről a kedves kis programról.

Farkas Henrietta

 

Meghívó - Retró búcsú Pencen

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo retro bucsu pencen 20160922

Mentés

 

Jegyzőkönyv

E-mail Nyomtatás PDF
paragrafus

Letölthető a 2016.03.23, a 2016.04.12, a 2016.04.22, a 2016.04.28 és a 2106.05.25-i jegyzőkönyv.

Az összes jegyzőkönyv megtekinthető itt.

 

Mentés

Mentés

 

Maghívó - Szüreti Mulatság

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo szureti fesztival 20160919

Mentés

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

tajekoztato ebzarlat 20160916 1

Bővebben...
 

Falunap Püspökszilágyon - 2016.09.03

E-mail Nyomtatás PDF

 

Meghívó - Képviselő-testületi ülésre

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo testuleti ulesre 20160913

Mentés

 

Meghívó - Képviselő-testületi ülésre

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo testuleti ules 20160912

Mentés

Mentés

 

Évnyitó 2016

E-mail Nyomtatás PDF

Évnyitó 2016

Az ország számos iskolájához hasonlóan a Penci Cserhátliget Általános Iskolában is becsengettek . Van, aki izgatottan várta, van aki kicsit szomorúan vette tudomásul a tanévkezdést. A tanévnyitó ünnepélyre szeptember első napján reggel fél kilenckor került sor.
A legizgatottabb kisdiákok az első osztályosok voltak, akik nagy kihívással néznek szemben. 20 ragyogó szempár fog figyelni Szerényi Andrea osztályfőnök tanító szavaira.
Az iskolában idén összesen 143 gyermek ült be a padokba, akiket az órák után különböző sport- és szakkörök várják egy kis kikapcsolódásra. Lehetőségük van kézilabda, röplabda és furulya szakköre is beiratkozni.
Az iskola nagy figyelmet fordít az integrált oktatásra, melyet különböző fejlesztő foglalkozások segítik. Ezzel párhuzamosan a tehetséggondozás is nagy feladat az iskola számára. Minden évben számos versenyen vesznek részt a tanulók, melyekről sikeres eredményekkel térnek haza. Idén, az első ilyen megmérettetés a körzeti szavaló verseny lesz novemberben.
A tanulóknak és tanáraiknak sok sikert, tudást, jókedvet és örömet kívánunk a 2016/2017-es tanévre.
A tanévkezdéssel egy időben a Tarkarét Óvoda is megkezdi az elballagott ovisok helyét betölteni. Az óvodás gyermekek létszáma kb. 15-20 fővel fog bővülni. Ez első pár hét illetve lehet hónap nem lesz könnyű a kis ovisok és óvó nénik számára, de bízunk benne, hogy a sok önfeledt nevetés, a sok-sok játék és kispajtás mellett gyorsan elröppen a beszoktatás időszaka.

Farkas Henrietta
fotó: Balázsovicsné Turi Angelika

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

kiadvany kulturalis orokseg napja 20160908

Mentés

 

Penci Hírek (2016. 3. szám)

E-mail Nyomtatás PDF
penci-ujsag-2016-03 Letölthető a Penci Hírek 2016. évi 3. száma.

 

Mentés

Mentés

Mentés

 

Falunap 2016 - 2016.08.20

E-mail Nyomtatás PDF

Falunap 2016

Akkor értékelhetjük az aznapi verőfényes napsütést igazán, ha hozzágondoljuk az előző, s azt követő napok szélsőségesen csapadékos időjárását. A jó idő és az árnyas helyszín jórészt hozzájárult a nap sikeréhez. Sokan szorgoskodtak már kora reggeltől, hogy mire elkezdődik a program minden készen álljon. Hatalmas üstökben főttek a finom ételek. Mindez köszönhető a Dukai, valamint a Földtulajdonosok Vadásztársaságának, kik az elmúlt évinél több húst ajánlottak fel a falunapra. Szorgoskodtak a főzőverseny résztvevő csapatai, szólt a közönségcsalogató zene, álltak a sátorok, fel volt szépen díszítve a színpad.
Králik József polgármester úr köszöntője után Harrach Péter országgyűlési képviselő mondta el szentistváni ünnepi gondolatait. Az egyházak képviselői köszöntötték a jelenlévőket, s elmondták áldásukat, s Balogh László római katolikus káplán megszentelte az új kenyeret. A hivatalos rész a kitűnő tanulók jutalmazásával zárult. Az elmúlt évben indult kezdeményezéshez hasonlóan pénzjutalomban részesítette Králik József polgármester úr a legkiemelkedőbb eredményt elérő nebulókat. Huszonkilencen járultak a színpadra, s vették át okleveleket. A jutalmazás lehetősége ez évben is külső támogatásból vált megoldhatóvá.
A színpadi produkciók sorát a penci Tarkarét Óvoda apróságai nyitották meg. Bájos műsoruk méltán érdemelte ki a tapsot. Testvértelepülésünk, Tesmag két csoportot is küldött a nap gazdagítására. Az Amicorum Együttes színes népdal- és kórusmű-csokorral örvendeztette meg a szép számmal jelen lévő közönséget, majd a Cseperedők Együttes gyermekei mutatták be énekeiket, táncaikat és kiváló zenei tudásukat.
A helyi fellépők közül a Menyecskehegyi Népdalkör szerepelt először, majd őket követte a Gerengay Vilma Hagyományőrző Együttes programja. A Szokolyai Dalárda férfikórusa nagy sikerű műsort adott. A diósjenői Molnár Levente, fiatal szaxofonművész már nem először járt Pencen. Legutóbbi fellépése óta rutinos előadóvá vált, ki zenéjével sokakat odakötött a színpadhoz.
Az esti szórakoztató blokk operett-műsorral kezdődött. Leblanc Győző és Tóth Éva a legismertebb operett slágerekből énekeltek egy hangulatos válogatást. A R-Stone nevet viselő előadó a könnyűzenét kedvelők számára nyújtott élményteli perceket, majd a várva-várt tűzijáték után Rózsás Viktória énekelt táncrahívó dallamokat. A zene azonban tovább is szólt. Sokan táncoltak kedvükre egészen hajnalig.

V.J.

 

Meghívó - Képviselő-testületi ülésre

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo testuleti ulesre 20160826

Mentés

Mentés

 

Rendeletek

E-mail Nyomtatás PDF

Letölthető a 6/2016.(VII.18.) számú és a 7/2016.(VII.18.) számú rendelet. 

A hatályos rendeletek letölthetők innen.

 

Mentés

 

Falunap Tesmagon

E-mail Nyomtatás PDF

Falunap Tesmagon

Mint arról már a Penci Hírek hasábjain is tudósítottunk, az Ipolysághoz tartozó Tesmag és Penc község egy tesvértelepülési megállapodással is szentesítette azt az élő kapcsolatot, amely immár sok évtizedes múltra visszatekintően összeköti a két falut. Úgy tűnik, a nevezetes okmány új lehetőséget is megnyitott az együttműködés terén. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a napokban megrendezett VI. Tesmagi Vigasságokra máris meghívást kaptak falunk hagyományőrző csoportjai: a Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület és a Menyecskehegyi Népdalkör.
Az égiek is támogatták a tesmagi sportpályán megrendezett programot, hiszen egész nap hét ágra sütött a nap. Nem volt ez ilyen magától értetődő, hiszen azt megelőzően, s a programot követő napon is gyakorta megnyíltak az ég csatornái.
A falunap sorozat szabadtéri misével kezdődött, majd a főszervező Pál Gyula, a helyi CSEMADOK szervezet és a tesmagi önkormányzati képviselői csoport vezetője köszöntötte a megjelenteket. Külön köszöntötte Gregor Istvánt Ipolyság, Hegedűs Ferenc Rétság város polgármesterét, s régi barátként üdvözölte Králik Józsefet, a testvértelepülés vezetőjét.
A hivatalos rész után egymást követően sorra színpadra léptek a meghívott csoportok. A pencieken kívül a rétságiak képviselték a határon innenieket. Látnivaló volt tehát bőven. A változatos program összeállításakor minden korosztályra gondoltak: a legkisebbektől az idősebbekig. Szólt a zene, a jó barátok ismét összetalálkoztak, s étel és ital volt elegendő.
A tesmagi falunap nem múlhat el labdarúgás nélkül. A kispályás focitornán négy csapat vett részt. A penci öregfiúk igencsak kitettek magukért, mert – bár a kezdetekkor még hiányos volt a csapat – elnyerték az elsőségért járó kupát.
Képeink a sokszínű programról nyújtanak ízelítőt

V.J.

 

Meghívó - Falunapi Ünnepség

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo falunap 20160811

Mentés

 

Hulladékgyűjtési rend

E-mail Nyomtatás PDF

hulladekgyujtesi rend 20160805

Mentés

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo fozoverseny 20160805

Mentés

Mentés

Mentés

 

Felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

felhivas tamogatok 20160719

Mentés

 

Meghívó - Képviselő-testületi ülés

E-mail Nyomtatás PDF

penc meghivo testuleti 20160715

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

penc tajekoztato riasztas 20160715

 

Polgárőr nap - 2016.07.02

E-mail Nyomtatás PDF

Polgárőr nap - 2016

Ragyogó napsütés fogadta a rendezvényre érkezőket. Egész nap szólt a zene, s látnivalóban sem volt hiány. Bárki kipróbálhatta magát légpuskalövészetben, s legkisebbek is volán mögé ülhettek a Kalmár Autósiskola jóvoltából. Két autójuk fáradhatatlanul rótta a köröket az aszfaltozott pályán. A tornacsarnokban is a legkisebbek rúgták a labdát. Legalább olyan komolyan vették a feladatukat, mint felnőtt társaik az EB-n.
Az erőemelők rögtönzött bajnoksága is immár elmaradhatatlanul hozzá tartozik a polgárőr nap eseményeihez. A résztvevők becsülettel helytálltak (feküdtek) az óriási súlyokat emelve. A csapat trénere, Menyes Guszti bácsi a 78. éve ellenére is megbirkózott a 130 kilogrammos súllyal. A csúcsot ez alkalommal is Králik József polgármester úr érte el 142,5 kilogrammot is könnyűszerrel kinyomva.
Nagy sikere volt a vonatozásnak. A Diósjenői Boróka-ház kisvonata félóránként vitte „városnéző” körútra az érdeklődőket. Egyik útja során sem igen maradt szabad hely a vagonokban.
A finom ebédhez műsor is járult. A Gerengay Vilma Hagyományőrző Egyesület tagjai vidámították a résztvevőket dalaikkal, táncaikkal.

V.J.

Polgárőr nap - 2016.07.02.

 

Gyászjelentés

E-mail Nyomtatás PDF

gyaszjelentes-20160627

Mentés

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

tajekoztato-szeszfozde-berbeado-20160627

Mentés

Mentés

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

meghivo polgarornap 20160627

Mentés

 


1. oldal / 7