Penc község weblapja

...mert a nyitottság számít

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Óvodai hírek

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

penc ovoda hirek tajekoztato beiratkozas 20180213

 

Óvodai farsang - 2018.02.02.

E-mail Nyomtatás PDF

Farsang az óvodában

Mint minden évben, idén is hatalmas készülődéssel várták óvodásaink a farsangi mulatságot, ami a sportcsarnokban került megrendezésre.
Versekkel, táncokkal szórakoztatták a szülőket, nagyszülőket és minden kedves vendéget, még az óvónénik is jelmezt öltöttek a tél búcsúztatásának ünnepén.
Sokan neveztek a házi süteménysütő versenyre is egy tálca finomsággal, melyet a jelen lévő apukákból és nagypapákból rögtönzött zsűri arany-, ezüst- és bronz fakanállal díjazott.
A rendezvény az óvodásoknak átadott tombolával zárult. Szinte minden gyermek apró ajándékokkal és persze sok élménnyel gazdagodva térhetett haza.

Fénykép és szöveg:
Czibere Krisztina

 

Karácsony az óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is nagy készülődéssel várták a penci óvodások a kis Jézus megszületését. A Hóvirág csoportosok betlehemi játékkal készültek, de a többiek is gyönyörű énekekkel, versekkel örvendeztették meg társaikat. Még a vendégeket is meglepték karácsonyi ajándékokkal.

Az ünnepség után pedig szebbnél szebb meglepetések várták őket a fa alatt. A gyermekek boldogan vették birtokba az új játékokat.

Fénykép és szöveg:
Czibere Krisztina

 

Mikulás az óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is, mint minden évben a Mikulás meglátogatta a penci óvodásokat. Minden csoport levelet írt neki, amelyben elmesélték mennyit fejlődtek a múlt évhez képest, és megígérték, hogy ezentúl is odafigyelnek egymásra, és szót fogadnak. Nagyon szép versekkel és énekekkel készültek a Mikulásnak. Képeink a látogatás hangulatát örökítettek meg.

Fénykép és szöveg:
Czibere Krisztina

 

Ballagás a Tarkarét Óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

Május 26-án délután csinosan felöltözve gyülekeztek a ballagók és kis pajtásaik a Tarkarét Óvoda virágba borult udvarán. Eljött a búcsú napja, melyre nagy izgalommal készültek heteken át a ballagó gyermekek és az óvó nénik.

Nincs is meghatóbb egy óvónő számára, mint amikor elbúcsúznak a nagycsoportosok az évzárón. Három-négy év után sok-sok emléket hagynak maguk után az iskolába menők, és gyakran vissza is sírják őket.

A ballagók vidám énekszóval, szórakoztató műsorral és versekkel búcsúztak el szeretett óvodájuktól, óvó néniktől, dadáktól és barátoktól, amit könnyek nélkül nehéz volt megállni.

A ballagókra szeptembertől a játék mellett már egy érdekes világ, a számok birodalma és a betűk országa vár. Tarisznyájuk sok-sok élménnyel, kirándulással, gyermeknapokkal, szülőkkel közös programmal lett megtöltve, melyre mindig szívesen fognak visszaemlékezni.
Kívánunk nekik sok örömet, sikert és tudást az élet első nagy kihívásához.

Farkas Henrietta

 

Ballagás a Tarkarét Óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

Ballagás a Tarkarét Óvodában
2016. május 27. nagy nap volt a Tarkarét Óvoda iskolába készülő gyermekei és szüleik számára. 21 ballagó óvodás búcsúzott szeretett óvodájától és kezdi meg az iskolát szeptemberben. A ballagó gyerekek kedves kis műsorral köszöntek el ottmaradó kis pajtásaiktól, óvó néniktől, dadáktól és az összes többi dolgozótól, akik éveken át vigyázták, óvták és tanították őket.
Fotó: Farkas Henrietta

Ballagás a Tarkarét Óvodában - 2016.05.27.

 

Farsangi mulatság az óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

A farsang mulatságait többnyire az ünnepkör végére időzítik. A „farsang farka" a legnagyobb vigasságok időszaka. A penci bálok sorozatát az óvoda zárta.

Az ünnep nagyon jó hangulatban zajlott le. Meg is telt vendégekkel az iskola sportcsarnoka. Sokan voltak kíváncsiak az apróságokra, kik büszkeséggel viselték jelmezeiket. Képeink a mulatság hangulatát idézik.

Fotó: Rádlerné Szádóczki Boglárka

Farsang a penci óvodában

 

Karácsonyi ünnep a Tarkarét Óvodában

E-mail Nyomtatás PDF

Az egész december ünnepi hangulatban telt el az óvodában. Azzá tették a készülődés örömteli órái, a dal- és verstanulás alkalmai, Mikulás látogatása, a karácsonyfadíszek készítése. A csúcspont persze a karácsonyi ünnepség volt.

A Napraforgó csoport adott elő betlehemi jelentet, majd minden csoport elénekelte dalait, elmondta verseit. Még az óvoda dolgozói is készültek egy meglepetés-műsorral. Képösszeállításunkkal a hangulatos, bensőséges ünnepség legszebb pillanatait mutatjuk be.

Karácsonyi ünnep a penci Tarkarét-óvodában.

 

Tájékoztató - óvodai gyermekek névsora

E-mail Nyomtatás PDF

tajekoztato-penc-ovoda-2015-2016-gyermekek-nevsora-20150617

 

Elballagtak az óvodások

E-mail Nyomtatás PDF

{gallery}https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/114515821784766317983/albumid/6157269637617136545{/gallery}

Az ember élete korszakokra osztható. A felnövekvő nemzedék életében egy-egy ilyen korszakot zár le a ballagás. Az óvodától, az iskolától, a középiskolától búcsúzunk, sőt a felsőfokú tanulmányokat is hasonló ünnep zárja. Minden fokozatnak más és más a tétje, abban azonban megegyeznek, hogy nagy várakozás előzi meg és a család és az iskola közös ünnepe ez.

Ilyen ünnepre készültek a penci Tarkarét Óvoda végzősei is. A szülők, rokonok közül ott volt mindenki, aki csak tehette. A „nagyok" pedig szép műsort adtak. Nagy biztonsággal léptek a közönség elé, úgy ahogyan illik egy már „majdnem iskolásnak". Név szerint alábbiak búcsúztak el az oltalmazó és okosító óvodától:

Balázsovits Péter
Boldizsár Johanna
Csonka Marcell
Fazekas Kíra
Halász Bendegúz
Igrényi Hanna
Klenyán Bulcsú
Krcsik Kíra
Magyar Martin Ciprián
Mrázik Botond
Muri Nikolett
Pálinkás Tamara
Petyerák Fanni
Schenk Hédi
Sluch Viktória
Szabados Alex
Zsákay Áron
Zsákay Hanna
Vitális Zoé

Fotó: Dudás Dorottya és Zércziné Krcsik Edina

 

2014-ben felvett gyermekek névsora

E-mail Nyomtatás PDF

2014 felvett gyerekek nevsora 20140522

 

Hirdetmény - Óvodai beíratás

E-mail Nyomtatás PDF

penc ovodai beiratas 20140331

 

Szirénák vijjogása hallatszott...

E-mail Nyomtatás PDF

Bizony sokan felkapták a fejüket a napokban, amikor rendőrautók szirénája hangzott egy péntek délelőtti napon. Sokan tudni vélték, hogy rettenetes dolgok történtek a faluban, s megindult rémhírgyártás folyamata.
Mindeközben az óvodaudvarban az apróságok azon igyekeztek, hogy minél korábban hozzáférjenek a rendőrautók volánjához, s persze mindegyikük ki akarta próbálni a szirénákat. Az óvoda vezetése hívta meg a rend kiváló őreit, hogy tartsanak egy emlékezetes napot a közlekedés biztonságára felhívandó a figyelmet. A program zárásaként vált lehetővé az, hogy az óvodások kipróbálhatták a rendőrautók hangjelzéseit. Volt, ki bilinccsel szaladgált, volt ki felpróbálta védőmellényt, de a legnagyobb élményt az autók jelentették.
Az elkészült képek megtekinthetők itt.

 

 

Sószoba a Tarkarét Óvodában!

E-mail Nyomtatás PDF

soszoba az ovodaban 20140219

 

Programterv

E-mail Nyomtatás PDF
Tarkarét Óvoda Penc
Programok 2013.09.02. - 2014.06.06-ig

 

Bővebben...
 

Kiskarácsony immár eljő - ünnepeltek az ovisok

E-mail Nyomtatás PDF

Egy bensőséges ünnepet tartottak a közelmúltban felújított, ám immár épp száz esztendős múlttal büszkélkedő penci óvodában. Az apróságok a Hóvirág csoport szobájában gyülekeztek, s ide hívták vendégeiket is. A Hóvirág csoport tagjai készültek ünnepi műsorral. A karácsonyfa tövében megelevenedtek a betlehemi történet jelenetei: ott volt Mária a Kisjézussal, megérkeztek imádására a pásztorok. A gazda és a gazdasszony ajándékkal fogadta a betlehemezőket.
A többi csoport is énekszóval, verssel köszöntötte a karácsonyt, s az óvónők is meglepetésműsorral készültek, s persze nem maradhatott el a mézeskalács sem. Igazi ünnep volt, a karácsony minden kellékével, halk zenével, csillogó szemű gyermekekkel.
A képek megtekinthetőek itt.

 

Az óvodában járt a Mikulás

E-mail Nyomtatás PDF

Meglátogatta a Mikulás a gyerekeket az óvodában. Ismerte már a járást, hiszen kerek száz esztendeje már annak, hogy a penci lurkókat nem csupán otthon keresi fel. Nem volt egyszerű eljutnia az idén Pencre, mert bár a Börzsönyben és a Naszályban megmaradt a hajnalban frissen hullott hó, de itt a Menyecskehegyen innen mind elolvadt az érkezéséig. Ugyanakkor könnyű dolga volt ez alkalommal, hiszen az ovisok levelet is írtak neki, másrészt pedig Mikulás a „mindentlátó" távcsövével azt is meglátja, ha valaki kicsit hangoskodik, vagy éppen nem rakja el játékait a helyére. Ezt a csudálatos távcsövet az idén el is hozta magával, s néhányan bele is kukkanthattak.

A Mikulás csoportról csoportra ment, s mindenütt elővette azt a csodálatos könyvét, amelybe Magyarország minden gyermekének jó cselekedetei, no meg huncutsága is feljegyeztetik.

A gyerekek mindenütt énekszóval, verssel örvendeztették meg a messziről jött vendéget. Nem is maradt el a jutalom! A puttonyból sorra előkerültek a finomságokkal teli csomagok. Az ovisok pedig ígéretet tettek, hogy jövő ilyenkorig még sok-sok verset és dalt tanulnak meg, s persze, hogy mindig szót fogadnak az óvónéniknek.

A látogatásról készült képek megtekinthetőek itt.

Végh József

   

A megszépült, megújult óvoda átadása

E-mail Nyomtatás PDF

ovoda avatas 20130920

Az arra járók már hónapok óta láthatták, hogy munkások szorgoskodnak az óvoda épületén. A megszépült végeredményt is megtekinthették azok, akik elfogadták az intézmény meghívását. Az újraavató ünnepség az óvoda kertjében kezdődött, ahol az apróságok adtak elő egy bájos műsor-összeállítást, majd Králik József polgármester foglalta össze a beruházás történetét.

A Belügyminisztérium által kiírt pályázaton szerepelt sikerrel az önkormányzat, s így 16 millión felüli összeget sikerült megnyerniük. Hozzá kellett tenni önrészként további mintegy ötmilliót, így a beruházás összértéke meghaladta a 21 millió ötszázezer forintot. A felújítás során egy új korszerű csoportszoba került kialakításra a főzőkonyha helyén, megújultak mosdók, kialakítottak egy mozgáskorlátozottak által is használható WC-t, valamint egy modern melegítőkonyhát. Az egész épületre utólagos külső szigetelésként egy tíz centiméteres szigetelőréteg került, s minden nyílászárót korszerű műanyagra cseréltek. Ez utóbbiak hatása minden bizonnyal érezhető lesz a fűtésköltségek csökkenésében. S mindehhez hozzájárul még, hogy az épület tetejére hat darab napkollektor is került a melegvíz-ellátás érdekében. A beruházással egy időben egy igazi különlegesség is megvalósult: az óvoda alapítványa és az önkormányzat közös törekvése révén egy sószoba is kialakítást nyert, amely a gyermekek egészségét fogja szolgálni, különösen a téli megfázásos időszakban.

Bővebben...
 

Óvodás gyermekek névsora - 2012

E-mail Nyomtatás PDF

A 2012/2013-es nevelési évre felvételt nyert óvodás gyermekek névsora
és csoportonkénti elosztása.

Hóvirág csoport Napraforgó csoport Gyöngyvirág csoport
Kenyó Koppány Volentics Nikolett Szabados Félix
Szabó Júlianna Krekács Kíra Belencsák Debóra
Koczán Mózes Szpiszár Zétény Zsákay Hanna
Horváth Roland Járai Ádám Fabi Helén
Treszkony Tamás Kalecz Lili Vankó Dzsenifer
Laczi Benedek Fridrik Dominik Nándori Attila
Bővebben...
 

Az óvodai 2011/12-es nevelési év képei

E-mail Nyomtatás PDF
A penci óvodások Szentendrén - 2012 A 2011/12-es nevelési év képei megtekinthetők itt.
Bővebben...
 

Óvodások Szentendrén - 2012

E-mail Nyomtatás PDF
A penci óvodások Szentendrén - 2012 A penci óvodások Szentendrén jártak. A képek megtekinthetők itt.
 

Beiratkozás

E-mail Nyomtatás PDF

Szivárvány Óvoda
2614.Penc, Rákóczi út.15-17.
/Tel: 06-27/528-565. e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. /

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy óvodánkba a 2012/2013 nevelési évre a beiratkozást az alábbi napokon 2012.03.28. és 2012.03.29-én tartjuk

  • 2012. március 28. 7:00 és 17:00 között
  • 2012. március 29. 7:00 és 17:00 között
Bővebben...
 

Óvoda - nyári szünet

E-mail Nyomtatás PDF

Értesítem a Tisztelt Szülőket, hogy az óvoda nyári szünete

2012.07.02. - 2012.07.27 -ig tart!

/Zárás: 2012.06.29-én, (péntek)
Nyitás: 2012.07.30-án,(hétfő)/

Penc, 2012. február 21.

Körmendi Károlyné - óvodavezető

 

Anyák Napja - 2011

E-mail Nyomtatás PDF
Anyák Napja ünnepség a penci óvodában A penci Anyák Napja ünnepély képei megtekinthetők itt.
 

Óvodai Majális - 2011

E-mail Nyomtatás PDF
Majális a penci óvodában A penci óvodában megrendezett Majális képei megtekinthetők itt.
 

Óvodai Gyereknap - 2011

E-mail Nyomtatás PDF
Gyereknap a penci óvodában A penci óvodában megrendezett Gyermeknap képei megtekinthetők itt.
 

Mikulás ünnepély - 2010

E-mail Nyomtatás PDF
Mikulás ünnepély a penci óvodában - 2010 A penci Mikulás ünnepély képei megtekinthetők itt.
 

Új óvodások névsora

E-mail Nyomtatás PDF
A 2011/2012-es nevelési évre felvételt nyert óvodás gyermekek névsora és csoportonkénti elosztása.
Hóvirág csoport Napraforgó csoport Gyöngyvirág csoport
Petyerák Fanni Máthé Ádám Krcsik Kira
Borbély Bálint Kedar Benjamin Balátsovits Péter
Lovas Lilien Kedar Maja Havrilla Áron
Mrázik Botond Magyar Martin Igrényi Hanna

Csonka Marcell Halász Bendegúz

Zsákay Áron Schlenk Hédi

Tímár Dániel

Pálinkás Tamara

Sluch Viktória

Klenyan Bulcsú

Bugnó Róbert

Papp-Törek Nándor

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a tájékoztató szülői értekezletet 2011.06.08-án, 17 órakor tartjuk a Szivárvány Óvodában, melyre minden szülő megjelenésére feltétlen számítunk.

 

Óvodai csoportbeosztások

E-mail Nyomtatás PDF
A 2010/2011. nevelési év csoportbeosztása megtekinthető itt.
 

Ovi Nap - 2010

E-mail Nyomtatás PDF
Feltöltésre kerültek az Ovi Nap képei. A képek megtekinthetők itt.
 

Ballagás - 2010

E-mail Nyomtatás PDF
Feltöltésre kerültek az óvodai - Ballgás képei. A képek megtekinthetők itt.
 

Medvepark - 2010

E-mail Nyomtatás PDF
Feltöltésre kerültek az óvodai - Medvepark látogatás képei. A képek megtekinthetők itt.
 

Anyák Napja - 2010

E-mail Nyomtatás PDF
Feltöltésre kerültek az óvodai Anyák Napja ünnepség képei. A képek megtekinthetők itt.