Penc község weblapja

...mert a nyitottság számít

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Sport

A Penci SE 1992-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Egy régi kép került elő a penci focicsapatról. Az álló sorban balról jobbra találhatók: Csuvár Tibor, Zérczi József, Szádóczki József, Budai György, Varga Imre, Farmosi Kálmán, Krcsik Zoltán és Batári Gábor. A guggolók balról jobbra: Terman László, Szpiszár Ferenc, Gyetván Zoltán, Králik József, Babinszki László, Kozma György és Molnár Csaba
A kép megtekinthető itt.

 

Hetvennégy évesen is világbajnok

E-mail Nyomtatás PDF

Menyes Gusztáv

Menyes Gusztáv legújabb sportsikere

A kiváló sportember rendkívüli sportsikereiről többször írtunk már. Legutóbbi találkozásunkkor az ez évben elért eredményeiről faggattuk.

Bővebben...
 

Mennyes Gusztáv és Mennyes Gábor sportsikere

E-mail Nyomtatás PDF

Penc - Mennyes Gusztáv és Mennyes Gábor A sportos élet az egészség őrzője. Ezt falunk lakói közt több egyéni sportoló bizonyítja.
( Futball, tenisz, íjász, testépítő stb.) Közülük Menyes Gusztáv és fia Gábor fekve nyomó sportoló. Versenyeik során kiemelkedő eredményeikkel emelték községünk jó hírét.
2011. június 1-jén Lengyelországban, Rybnikben a WUAP által rendezett Európa Bajnokságon Menyes Gusztáv a 70-74 éves korosztály 110kg-os súlycsoportban 150kg-os nyomásával versenyt nyert, mely az abszolút kategóriában a 3. helyezést jelentette számára.
Penc - Mennyes GusztávItt Menyes Gábor, a fia 50-54 éves korosztályban, 140kg-os súlycsoportban 240kg-os nyomásával lett az első.
2011. június 16-án a GPC szervezet EU Bajnoksága következett nívós szép körülmények között Egerben, a Park Hotelban.
Ezen a versenyen Menyes Gusztáv csoportjában 150 kg-os nyomását a bírók nem fogadták el, de így is 140 kg-mal korcsoport versenyt nyert.
Fia, Gábor itt a csoportjában új világcsúcsot állított fel 245 kg kinyomásával. Így egyéni és abszolút kategóriában is első helyen végzett. A díj átadását a felhangzó himnusz hangjai tették ünnepélyesebbé.
Ezt a versenyt Králik József polgármester vezetésével a penci Polgárőrség tagjai is megtisztelték megjelenésükkel. Együtt drukkoltak és örültek a sikereknek, sőt kedvet is kaptak a sport gyakorlásához.

Penc - Mennyes GusztávPenc - Mennyes Gábor

 

Akire büszkék lehetünk: Menyes Gusztáv

E-mail Nyomtatás PDF

Akire büszkék lehetünk: Menyes Gusztáv
Egy kiegészítés Jakus Lajos: Penc múltja és jelene című könyvhöz.

A cikk letölthető innen.